• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Tänk vad tyst det är i media idag om gårdagens debatt i Agenda mellan Bildt och Eliasson! Media verkar märkligt ointresserad av globala frågor i valdebatten. Just denna debatt mellan de två giganterna var dessutom osedvanligt trist. Tjafsigt, är väl bästa ordet. Ingen av dem kom ut särskilt väl. Eliasson kände sig tvungen att vifta med ett protokoll, och Bildt sa flera gånger att han minsann varit både här och där. Vid ett tillfälle talade han om ett särskilt land, och slängde till Eliasson "...jag vet inte om du varit där". Så onödigt. Eliasson är väl en av de svenskar som rest mest och är insatt i flest konflikter i världen. Härskartekniker som det här, faller alltid tillbaka på en själv.

Jag har träffat både Bildt och Eliasson och tycker båda är bra debattörer och båda står på djup kunskap. Just därför blev det desto löjligare när de båda tuppade sig inför varandra och försökte göra ned varandra. Tråkig debatt som inte kom att handla om sakfrågan, vilka två varianter av utrikespolitik vi kan välja på, utan snarare om personfrågor.  

http://www.expressen.se/nyheter/1.2114686/bildt-de-rodgrona-har-kohandlat-med-ohly?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7693953.ab

http://svt.se/agenda/

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram