• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Det är så bekvämt med test. Jag fattar inte hur de frågor jag svarade på via tidningen Entreprenör gjorde att jag blev 86% en kombination av serieentreprenör och uppfinnarentreprenör. Och ärligt, jag känner inte igen mig i serieentreprenören. Ändå är det något bekvämt och intressant med att få en etikett på hur jag "är". Test har dragningskraft! Och måste utföras och ses med skepsis.

De egenskapslistor som ledarskapsforskningen och retorikforskningen ägnat sig åt för att förstå den perfekta ledaren/talaren, har faktiskt inte lett till någon vidare stor kunskap om ledarskap eller retorik. Men det är så enkelt, lättförståeligt och receptliknande. Det är det som lockar!

http://app.entreprenor.se/ept/r.asp?g=4A8AC72B5C5B4F5BA5E6DD0A7E8FA6EC

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram