• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Vilket sammanträffande. Tillbringade förmiddagen på John F Kennedys Library and Museum. Grandios byggnad i vacker omgivning. Den inledande filmen var bra och hanalde om tiden fram till att  Kennedy blev vald. Museumet var också intressant. Allra längst tid spenderade jag i avdelningen som handlade om Kennedys inagural adress - den med de berömda "ask not what your...". Här fanns citat och intervjuklipp med Ted Sorensen, talskrivaren som kallats Kennedys intellektuella blodbank. Såg på nyheterna redan i går att Sorensen gått bort under gårdagen. Men det var förstås extra starkt att vara på museumet idag. På deras hemsida gör de en särskild hyllning.

Sorensen har kallats talskrivarnas talskrivare, t ex av Annika Savill, talskrivare åt Kofi Annan och Ban Ki-moon (se artikeln om talskrivande i RetorikMagasinet!). http://lenalidfalkman.se/wp-content/uploads/2010/10/rm42_lla1.pdf

I museets bokshop köpte jag hans memoarer och Sorensen har ett kapitel om talskrivande - ser fram emot att läsa detta.

Jag tänker i alla fall hedra honom lite extra. En av alla de människor som stått bakom de som setts som stora män.

http://www.jfklibrary.org/

http://www.nydailynews.com/news/national/2010/10/31/2010-10-31_ted_sorenson_jfks_beloved_speechwriter_and_aide_dies_in_manhattan_at_82.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Sorensen

http://www.boston.com/news/local/breaking_news/2010/10/ted_sorenson_sp.html?p1=Well_MostPop_Emailed7

http://www.dn.se/nyheter/varlden/jfk-radgivare-dod-1.1199962

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/talskrivaren-pa-vag-ta-steget-ut-i-rampljuset_5155123.svd

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/legendarisk-talskrivare-rader-obama_2506439.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usavalet2008/amerikanerna-vill-ha-en-ledare-att-vara-stolta-over_2014895.svd

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram