• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Hur är debatt och attackklimatet i svensk politik?

Jämfört med många andra länder, till exempel Storbritannien, så är vi svenskar väldigt snälla. Det råder en Bamse-logik. Är man stor och stark, måste man vara snäll. Jag förklarar detta mer i SvD i artikeln nedan.

Där nämner jag också den attack under detta supervalår som, hittills, är lågvattenmärke. Maria Abrahamsson har jag länge beundrat. Det krävs mod att gå från att vara den som granskar och kritiserar i media, till att vara den som gör i politiken och riskerar att utsättas för kritik.

Efter EU-valet kommenterade Abrahamsson ett foto på Romsson och sa att han var för tjock. Det här var så lågt. En kvinna som attackerar en annan kvinna. En politiker som gör ett personangrepp. Dessutom på utseende och kropp. Det är så fult. Jag förstår att Abrahamsson var besviken på valresultatet, men jag blir besviken när hon inte kan vara en bättre förlorare än så. Dessutom ber hon inte ordentligt om ursäkt, utan skriver, med sandlåde-ord, att hon ”dummat sig” på sin blogg. Jag hoppas att detta fortsätter vara lågvattenmärke detta valår. Det börjar bli alltmer hätskt i debatter och utspel. Men jag hoppas på att våra svenska politiker kan fortsätta hålla en hedersam nivå.

 

http://www.svd.se/nyheter/valet2014/retoriker-i-sverige-har-vi-en-bamselogik_3877298.svd

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram